Praeitą
savaitę buvau užveisus sraigių fermą. Sekmadienį, po lietaus,
įsidėjau Sofiją į nešioklę, pasiėmiau kibirą ir išėjome
sraigiaut. Smagiai vaikštant pamiškėje, per kokią valandą,
prisirinkom kibirą sraigių. Tuomet nuploviau jas, išdalinau į
atskirus kibirus, idant turėtų kur paropinėti, ir lakiau beveik
savaitę ant griežtos bado dietos. Kas dieną sraigutes
išprausdavau ir kibirėlius jų sutvarkydavau. Stengiausi, kad
sraugutės gerai jaustūsi. Taip jos pas mane gyveno šešias paras,
o tuomet atėjo baisus šeštadienis. Darbo su jomis buvo daug ir
nelabai malonaus. Kai pradėjau nuo ryto, tai tik vakare paragavom tų
sausumos moliuskų, pagamintų Escargots
à la Bourguignonne būdu.
Išvada: skaniausia sraigėse buvo česnakinis sviestas su bagete ;)
Prisigaminau jų tiek, kad iki kito sezono užteks. Tai tiek apie
sraiges. Fotoreportažėlio nebus, nes nebeliko jėgų
fotografavimui. Gal kurį kartą, kai gaminsiuosi tas užšaldytas,
tai padarysiu foto, nepraleisiu progos pasigirti...
Po
sunkaus ir ilgo sraigių šeštadienio, tėvo dienos sekmadienį
kepiau mėlynių pyragą. Skanus. Nors ir mėlynės šaldytos... Ir dar, mano mažė vėjaraupiais susirgo, tad esame izoliuotos. Nei mes
kur, nei pas mus kas.
Tai
tiek šiandien žinių. Ir pasigyriau, ir pasiskundžiau, ir receptu dalinuosi.
Mėlynių pyragui reikės:
Mėlynių pyragui reikės:
120
g kambario temperatūros sviesto,
1
st. cukraus,
1
kiaušinis,
3/4
stiklinės natūralaus jogurto,
2
st. miltų,
2
a. š. kepimo miltelių,
Žiupsnelio
druskos,
1
a. š. vanilės ekstrakto,
1
citrinos tarkuotos žievelės,
1
apelsino tarkuotos žievelės,
400
g mėlynių,
- Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Sviestą išsukti su cukrumi, vanilės ekstraktu ir citrinos bei apelsino žievelėmis.
- Į išsuktą sviestą įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir vėl gerai imaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Į skardą sukrėskite tešlą. Ant tešlos viršaus išdėliokite atšildytas ir nuvarvintas mėlynes. Kepkite 45 – 50 min.
- Iškepusį pyragą atvėsinkite (nors man labai skanus šiltas) ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!JustinaR
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą