Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. spalio 14 d., pirmadienis

Cukinijų pyragas su kakava

Laba diena. Ruduo. Puikus ruduo! Šiandien kepiau cukinijų pyragą su kakava. Paprasta ir jauku. Namuose pakvipo vanile ir šokoladu. Tikrai puikus ruduo!
Pyragui reikės:
2 vidutinio dydžio cukinijų (naudojau vieną didesnę) 
2 kiaušinių 
130 g kambario temperatūros sviesto 
360 g kvietinių miltų 
30 g kakavos
250 g cukraus
2,5 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 a. š. vanilės ekstrakto
125 ml pasukų
125 ml augalinio laiejau (naudojau saulėgražų)
1 v. š. cukraus pudros

  1. Nuplaukite cukinijas ir sutarkuokite burokine tarka. Jei naudosite didesnę cukiniją, tuomet nulupkite žievę, išskobkite sėklas ir sutarkuokite.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. 
  3. Kitame dubenyje, elektriniu plaktuvu, sumaišykite sviestą su cukrumi kol masė pabals ir taps puri (apie 5 min.). Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Po vieną įmaišykite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišykite.
  4. Į paruoštą masę palaipsniui įmaišykite miltų ir kakavos mišinį ir supilkite pasukas. Kai tešla bus paruošta sudėkite tarkuotas cukinijas ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
  5. Supilkite tešlą į 24 cm skersmens kepimo skardą išteptą sviestu ir pabarstytą kakavos milteliais. Kepkite pyragą iš anksto iki 180˚C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. ir 30 min. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku; jį įsmeigus į pyrago centrą turite ištraukti švarų.
  6. Kai pyragas iškeps, palikite jį atvėsti. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą