Laba diena. Ruduo. Puikus ruduo! Šiandien kepiau cukinijų pyragą su kakava. Paprasta ir jauku. Namuose pakvipo vanile ir šokoladu. Tikrai puikus ruduo!
Pyragui reikės:
2 vidutinio dydžio cukinijų (naudojau vieną didesnę)
2 kiaušinių
130 g kambario temperatūros sviesto
360 g kvietinių miltų
30 g kakavos
250 g cukraus
2,5 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 a. š. vanilės ekstrakto
125 ml pasukų
125 ml augalinio laiejau (naudojau saulėgražų)
1 v. š. cukraus pudros
- Nuplaukite cukinijas ir sutarkuokite burokine tarka. Jei naudosite didesnę cukiniją, tuomet nulupkite žievę, išskobkite sėklas ir sutarkuokite.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
- Kitame dubenyje, elektriniu plaktuvu, sumaišykite sviestą su cukrumi kol masė pabals ir taps puri (apie 5 min.). Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Po vieną įmaišykite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišykite.
- Į paruoštą masę palaipsniui įmaišykite miltų ir kakavos mišinį ir supilkite pasukas. Kai tešla bus paruošta sudėkite tarkuotas cukinijas ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
- Supilkite tešlą į 24 cm skersmens kepimo skardą išteptą sviestu ir pabarstytą kakavos milteliais. Kepkite pyragą iš anksto iki 180˚C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. ir 30 min. Ar pyragas iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku; jį įsmeigus į pyrago centrą turite ištraukti švarų.
- Kai pyragas iškeps, palikite jį atvėsti. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą