Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Savi melionai ir labai gaivi España kvepianti vakarienė Melon con Jamon


Mano brangus vyras, kuris praeitą savaitę skaičiavo savo 36 – ąją varasą ir kuriam iškepiau tortą, bet apie jį gal kitą kartą, šiemet augino melionus. Ekperimentinė daržininkystė mane gal kiek kartais ir varydavo į neviltį, mat savo vyrą matydavau kaip jauną mėnulį, bet visgi tai davė vaisių. Tikrų tikriausių vaisių. Saldžių ir kvapnių. Tad jau užsisakiau ir kitiems metams melionų. Tik norėčiau jų daugiau.
Ar pastebėjote kada, kad krautuvėje pirkti melionai nekvepia? Na prapjovus tai jie skleidžia kvapą. Bet mūsiškiai taaaaip kvepia, it visą dieną namuose kas tuos melionus pjaustytų ir jais sienas trintų. Ir kvepia jie neprapjauti. O dar ir tokie mažyčiai, na nedidesni nei du mano kumščiai. O užėjus į šiltnamį gali atsisėsti ant taburetės ir mėgautis aromaterapijos malonumais. Kai augantys melionai pradeda kvepėti, kai kvepia jais visas šiltnamis, sako, tuomnet jie jau yra sunokę. Taigi kadangi mus tie kvapai jau ėmė džiuginti tai ir skynėme nedvejodami. Dar nusipirkome vytinto kumpio, itališkos duonos ir ai kaip skaniai pavalgėm. Labai rekomenduoju išbandyti tokį derinuką – melon con jamon (melonas ir kumpis) kaip užkandį prieš pietus ar vakarienei. Tikrai labai skanu.
JustinaR

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą