Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

Jogurtiniai ledai su avietėmis ir medumi. Ir kaip Jums vasara?


Sveiki, kaip sekasi vasaroti? Kažkokia šūdinoka ši vasara, ar ne? Nors orų mergaitės žada ateinančią savaitę vasarišką.
Aš sėdžiu prie PC, spausdinu šį tekstą ir pro langą matau gaiviai melsvą dangų su švelniais baltais plunksniniais debesėlais ir galvoju, kokia visgi bjauri esu. Ir kam tą vasarą šūdina išvadinau? Vasara kaip vasara. Su saule, karščiais, lietumis, krušomis, vėsiais rytais... Tokia kaip visada. Juk išties puiki!
Šį kartą siūlau ledų. Pasigaminti patiems. Paprastų kaip viens du trys. Ledams užšaldyti naudojau vienkartinius popierinius puodelius. Kitą kartą norėčiau mažesnių puodelių, nes tie, kuriuos naudojau, nors buvo vidutinio dydžio, visgi man pasirodė per dideli. Idealiausia būtų espresso porcijos dydžio puodeliai. Tokiuose ir pagaliukas tvirtesnis atrodytų laikant ledus. Nes dabar tai toks cingu lingu variantas gavos...
2 porcijoms reikės:
300 ml natūralaus jogurto,
3 šaukštų medaus (galima ir cukrumi pasaldinti ir dar jei su vanile tai išvis pasaka),
Saujos aviečių.
  1. Jogurtą sumaišykite su medumi.
  2. Dalį aviečių sutrinkite šakute, likusias palikite sveikas.
  3. Į vienkartinį puodelį dėkite kelias avietes, tuomet jogurto šaukštą, tuomet trintų aviečių ir vėl jogurto. Taip ir sluoksniuokite kol puodelis bus beveik pilnas. Smeikite į jogurtą medinį pagaliuką ir dėkite į šaldymo kamerą kelioms valandoms, kol užšals.
  4. Užšalusius ištraukite iš kameros ir kelioms sekundėms įdėkite į karštą vandenį, taip ledai lengvai išsiims iš puodelio. Skanaus!
JustinaR

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą