Vasara
– nuostabus metas dėl to, kad dienos ilgos, naktys
trumpos ir gėlės žydi bei kvepia. O ir uogų gausybė, kurias
valgyti labai smagu. Visaip. Tiesiog nuo krūmo. Smulkintas su
cukrumi ir pienu. Ar be pieno. Su ledais. Arba iš pačių uogų
gaminti ledus. Su grietinėle ar be jos. Kaip tik norisi. O galima
uogų ir nevalgyti. Tiesiog jomis grožėtis. Aš išsidėlioju
braškių kompozicijas didelėje baltoje lėkštėje ir medituoju
vakarais žiūrėdama. Ir gražu, ir ramu, ir aromaterapija...
Turguje
nusipirkau mėlynių (netruiu kada į miškus važiuoti mėlyniauti,
gėda...) ir išsikepiau muffin'ų. Išsikepkite ir jūs. Labai skanu
su pienu. Rytais. Pusryčiams, vietoj blynų.
Tešlai
reikės:
380
g miltų,
150
g cukraus,
Žiupsnelis
druskos,
2
a. š. Kepimo miltelių,
1
kiaušinis,
80
g sviesto (lydyto),
1/3
stiklinės pieno,
300
g mėlynių.
Mėlynių
uogienei reikės:
1
stiklinės mėlynių,
2
v. š. Cukraus.
Trupinių
tešlai reikės:
60
g sveisto,
50
g miltų,
50
g rudo cukraus (tinka ir baltas),
1,5
a. š. cinamono.
- Paruoškite keksiukų kepimo skardą. Į kievieną jos landą įdėkite po vieną keksiukų kepimo popierėlį. Aš kepu vienoje 12 keksiukų sakrdoje. Gaunasi pilna skarda.
- Pasigaminkite uogienę. Uogas užpilkyte cukrumi, truputį jas patraiškykite grūstuve ir užvirkite. Pavirkite ant silpnos kaitros apie 10 – 15 min. Išvirus palikite atvėsti.
- Dubenyje sumaišykite keksiukų tešlai skirtus miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Lydytą sviestą sumaišykite su pienu ir truputį paplaktu kiaušiniu. Visą šį mišinį supilkyte į dubenį su sausais produktais ir gerai išmaišykite. Suberkite uogas ir vėl išmaišykite.
- Pasigaminkite trupinių tešlą. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir suminkykite su cukrumi, miltais ir cinamonu. Turi gautis „šlapio smėlio“ pavidalo tešla.
- Keksiukų tešlą paskirstykite skardoje, ant tešlos ušdėkite po šaukštą pasigamintos mėlynių uogienės ir užbarstykite trupinių tešlos.
- Kepkite keksiukus 200°C karštumo orkaitėje apie 20 min. Valgykite kiek pravėsusius. Skanaus!
JustinaR
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą