Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. liepos 8 d., sekmadienis

Liepos 6 - oji ir tautinių spalvų Quiche aux tomates cerises et Roquefort

Pagaliau mes įsigijome tautinę vėliavą ir iškėlėme ją švęsdami liepos 6 - ąją. Jau gėda buvo, kad beveik šešis metus gyvename savo name, o per valstybines šventes vėliavos nekeliame. Taigi dabar esame tikri šaunuoliai patriotai ir visas šventes švęsime kaip pridera tikram lietuviui, laikydamiesi įstatymo raidės.

Taigi valstybės dienos beigi vėliavos iškėlimo progai paminėti atvažiavo svečių. Labai šauni kompanija mano draugužių su šeimomis. Nors ir baisiai karšta sukinėti palei vyryklę, bet nepatingėjau iškepti Quiche aux tomates cerises et Roquefort (toks prancūziškas pyragas su pelėsiniu sūrių ir mažyčiais pomidoraičiais). Dar pagaminau bruschetta su pomidorais ir su avokadais. O desertui valgėme štai tokį Jamie Oliver'io tiramisù (aš, kai ką gamindama dariau savaip, bet gal apie tai parašysiu kitą sykį, galiu tik pasakyti, jog buvo mmmmmmmm kaip skanu...).
Trumpai papasakosiu kaip ir iš ko gaminamas kyšas. Tai super pyragas, kas jo ragavo, nei vienas neliko abejingas. Tad labai labai rekomenduoju ;)
Tešlai reikės:
100 g sviesto,
150 g miltų,
Žiupsnelio druskos,
2 v. š. cukraus pudros,
5 šaukštų šalto vandens.
Įdarui reikės:
150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
14 vyšninių pomidorų,
3 kiaušinių,
100 ml grietinėlės,
Kelių šviežių bazilikų lapelių.
  1. Šaltą sviestą sutarkuokite arba supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su miltais, cukraus pudra ir druska. Darykite tą greitai ir geriausia peiliu arba virtuviniu kombainu, nes labai svarbu, kad sviestas nepradėtų tirpti. Turi gautis svieto ir miltų trupiniai į kuriuos supilkite šaltą vandenį, suminkykite tešlą, suvyniokite ją į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų (ne trumpiau kaip 30 min.)
  2. Atšalusią tešlą iškočiokite iki 1–1,5 cm storio ir ją įklokite į kepimo skardą (aš naudoju skardą kurios matmenys 23x23x2,5 cm arba 13x36x2,5 cm). Tešla turi padengti skardos dugną ir kraštus. Šakute subadykite tešlos dugną ir grąžinkite tešlą atgal į šaldytuvą dar kartą atvėsti 20 - 30 min.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C laipsnių. Į skardą su atvėsusia tešla įklokite kepimo popieriaus, įberkite apie porą stiklinių džiovintų žirnių (tam, kad tešla nepradėtų kilti) ir kepkite 12 min. 
  4. Kol kepa tešla lengvai paplakite kiaušinius ir sumaišykite juo su grietinėle. Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Man labai gražu kai pomidorai lieka su koteliais, tad jų nenutraukiu.
  5. Po 12 min. ištraukite tešlą iš orkaitės. Nuimkite kepimo popierių su žirniais (jų šį kartą daugiau nebeprireiks). Ant apkepusios tešlos išdėliokite sūrį, supilkite kaiušinių ir girtinėlės mišinį ir išdėliokite pomidorus. 
  6. Kepkite pyragą orkaitėje sumažinę kaitrą iki 160˚C laipsnių 35–40 min.
  7. Iškepus paskaninkite ir papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais. Skanaus!
JustinaR



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą