Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

Pink Champagne Cake!!! 30 žvakučių proga...



Taip taip labai ružavas. Ranka sudrebėjo ir padauginau dažų. Vilnius pamatęs sakė, kad toks gražus, kaip iš maksimos. Nekoks įvertinimas...
O šiaip tai toks prabangokas tortas, bet tridešimtmečio proga kaip tik. O ir šampanas tikrai tikras. Nepagailėjau. Kažkaip, galvoju, kad trisdešimties reikia gerti arba tikrą šampaną, arba jokio. Šampaną galima keisti sausu putojančiu vynu (baltu arba rausvu) ir tikrai bus labai gerai. Tik lai vynas būna skanus, toks kokį patys gertumėte nesiraukydami. Beje šampano kai kurie receptai siūlo pilti ir į kremą ar į pertepimą. Aš to nedariau. Nusprendžiau, kad taurė šalia torto bus daug geriau.
Tešlai reikės:
85 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
180 g miltų
1/3 a. š. kepimo sodos
3/4 a. š. kepimo miltelių
1/3 a. š. druskos
3 kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
1/2 a. š. vanilės ekstrakto
240 ml Šampano (kambario temperatūros)
Aviečių putėsiams reikės:
100 g aviečių (gali būti šaldytos)
35 g cukraus pudros
2,5 a. š. želatinos (apie 10 – 12 g)
250 ml grietinėlės 35% riebumo
Kreimui reikės:
4 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
250 g kambario temperatūros sviesto supjaustyto gabalėliais
1 a. š. vanilės ekstrakto
Maistinių dažų (jei norisi)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Dvi 15 cm skersmens išardomas kepimo formeles ištepkite sviestu, dugne įklokite kepimo popieriaus, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
  3. Sviestą su cukrumi plakite elektriniu plaktuvu kol masė taps puri ir pabals. Po vieną įmaišykite kiaušinio baltymus. Supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
  4. Į sviestą sudėkite trečdalį miltų mišinio ir išmaišykite. Tuomet supilkite pusę šampano ir išmaišykite. Vėl sudėkite dalį miltų ir išmaišykite. Supilkite likusį šampaną ir išmaišykite. Galiausiai sudėkite likusius miltus ir išmaišykite. Tešla gausis tokia, sakyčiau, skystoka, bet viskas iškepė puikiai.
  5. Padalinkite tešlą lygiomis dalimis kepimo formelėse ir kepkite apie 25 – 30 min. Neatidarinėkite orkaitės durelių pirmas 20 min.
  6. Iškepusius pyrago sluoksnius gerai atvėsinkite.
  7. Aviečių putėsiams skirtą želatiną užpilkite 50 ml šalto vandns ir palikite 25 min. išbrinkti. Avietes sudėkite į prikaistuvį kartu su cukraus pudra ir užvirkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinio kaitrumo ir virkite karts nuo karto pamaišydami apie 7 min. Tuomet masę sukrėskite į sietelį ir pertrinkite, kad putėsiuose nebūtų sėklyčių (galima ir susėklytėm, jei patinka...).
  8. Šaltame dubenyje suplakite šaltą grietinėlę. Tik neperplakite, kad nepradėtų skirtis sviestas.
  9. Išbrinkusią želatiną pašildykite, kad ji suskystėtų, tik neužvirkite. Ištirpusią želatiną sumaišykite su aviečių mase. Dar į šiltą, bet ne į karštą, aviečių ir želatinos masę sudėkite trečdalį plaktos grietinėlės ir išmaišykite. Tuomet masę supilkite į plaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite. Putėsius reikia naudoti iškart juos pagaminus, nes gana greit pradeda stingti.
  10. Sviestinam morenginiam kremui skirtus kiaušinių baltymus ir cukrų sudėkite į metalinį, karščiui atsparų dubenį. Dubenį uždėkite ant puodo su vandeniu. Kaitindami plakite kiaušinių baltymus kol cukrus visiškai ištirps arba kol masės temperatūra pasieks 65˚C. Tuomet nukelkite dubenį nuo puodo su kaitinamu vandeniu ir plakite baltymus dideliu greičiu kol masė atvės apie 8 – 10 min.
  11. Kai baltymų masė atvės sumažinkite plaktuvo greitį ir po gabalėlį dėkite sviestą, kaskart leisdami sviestui gerai įsimaišyti į masę. Kai jau sudėsite visą sviestą supilkite vanilės ekstraktą ir maistinius dažus. Dar paplakite, kad viskas gerai susimaišytų.
  12. Aš kiekvieną torto paplotį dalinau į dvi dalis, taigi gavosi keturi torto lakštai. Ant serviravimo indo dėjau pirmąjį lakštą, ant jo užtepiau aviečių putėsių, nuo kraštų palikau apie 1,5 cm . Taip sluoksniavau dar du kartus. Ant paskutinio pyrago lakšto putėsių netepiau. Kai lakštus pertepiau ir sulipdžiau, tuomet viską aptepiau kremu, dar išspaudžiau papuošimų, užbarsčiau cukrinių perliukų ir palikau per naktį atvėsti šaldytuve. Prieš valgant reikia tortą ištraukti iš šaldytuvo ir apie 30 min. palikti kambario temperatūroje.
    Skanaus !
Pastabos:
  1. Tiek pyrago, tiek aviečių putėsių receptuose nurodytų produktų kiekį dalinau per pus, nes kepiau nedidelį tortą.
  2. Aviečių putėsiai man pasirodė per riebūs ir per mažai avietiniai. Kitą kartą bandysiu gaminti su daugiau aviečių, arba mažiau grietinėlės.
  3. Kremas. Prie originalaus pyrago recepto nurodytas paprastas sviestinio kremo receptas. Man jis nepatinka, tad gaminau vadinamąjį SMBC (Swiss Meringue Butter Cream). Šitas – mano didžioji meilė. Mano keptam tortui tiek kremo iš mano nurodyto produktų kiekio buvo per daug. Bet gera žinia – kremą galima užšaldyti ir net iki 1 mėn. saugiai laikyti kameroje, o kai jau norėsite juo pasinaudoti, tereikės ištraukti iš kameros, atšildyti ir šiek tiek plaktuvu paplakti.
  4. Pink Champagne Cake iš čia. Aviečių putėsiai iš čia. O čia labai aiškiai apie SMBC. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą