Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. gruodžio 3 d., antradienis

Chocolate truffles!

Norit šokoladinių triufelių? Pasigaminkit. Štai prašau recepas. Puikiai tinka nuotaikai pakelti. Taip pat geras dalykas kai supakuoji gražiai į dėžutę, perriši kaspinu ir padovanoji kokiam geram žmogui.
Reikės:
200 g kambario temperatūros sviesto
200 g gero juodojo (kuriame daug kakavos, ne mažiau nei 60%) šokolado
100 g cukraus pudros (galima ir daugiau jei atrodo, kad nesaldu)
Prieskonių pagal skonį (tinka: cinamonas, džiovinto čili milteliai, vanilė, kardamonas...)
Kakavos miltelių, cukraus pudros, smulkintų riešutų ar bet ko, kame būtų galima apvolioti triufelius...


  1. Kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą išplakite elektriniu plaktuvu iki purios kreminės masės. 
  2. Imikite puodą, įpilkite į jį vandens, puodą statykite ant vyryklės, ant puodo uždėkite karščiui atsparų indą į kurį sudėkite susmulkintą šokoladą. Kaisdamas puode vanduo ims garuoti ir garai kaitindami dubenį ištirpins jame esantį šokoladą. Neperkaitinkite.
  3. Kai šokoladas ištirps, palikite jį kelioms minutėms, kad trupį atvėstų, o po to sumaišykite su sviesto mase. Sudėkite pasirinktus prieskonius (aš dalinau masę į dvi dalis ir į vieną jų dėjau malto cinamono, į kitą čili miltelių).
  4. Taip paruoštą triufelių masę sudėkite į dubenėlius ir šaldykite šaldytuve apie 12 val.
  5. Kai masė gerai atšals griebgite jos šaukšteliu ir formuokite saldainius. Apvoliokite juos kakavos milteliuose, cukraus pudroje, smulkintuose riešutuose...

Pasidžiaukite jais ir pradžiuginkite kitus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą