Reikės:
200 g kambario temperatūros sviesto
200 g gero juodojo (kuriame daug kakavos, ne mažiau nei 60%) šokolado
100 g cukraus pudros (galima ir daugiau jei atrodo, kad nesaldu)
Prieskonių pagal skonį (tinka: cinamonas, džiovinto čili milteliai, vanilė, kardamonas...)
Kakavos miltelių, cukraus pudros, smulkintų riešutų ar bet ko, kame būtų galima apvolioti triufelius...
- Kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą išplakite elektriniu plaktuvu iki purios kreminės masės.
- Imikite puodą, įpilkite į jį vandens, puodą statykite ant vyryklės, ant puodo uždėkite karščiui atsparų indą į kurį sudėkite susmulkintą šokoladą. Kaisdamas puode vanduo ims garuoti ir garai kaitindami dubenį ištirpins jame esantį šokoladą. Neperkaitinkite.
- Kai šokoladas ištirps, palikite jį kelioms minutėms, kad trupį atvėstų, o po to sumaišykite su sviesto mase. Sudėkite pasirinktus prieskonius (aš dalinau masę į dvi dalis ir į vieną jų dėjau malto cinamono, į kitą čili miltelių).
- Taip paruoštą triufelių masę sudėkite į dubenėlius ir šaldykite šaldytuve apie 12 val.
- Kai masė gerai atšals griebgite jos šaukšteliu ir formuokite saldainius. Apvoliokite juos kakavos milteliuose, cukraus pudroje, smulkintuose riešutuose...
Pasidžiaukite jais ir pradžiuginkite kitus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą