Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. balandžio 21 d., šeštadienis

Tarp Velykų


Sveiki gyvi po Velykų!
Kaip jau prieš beveik mėnesį minėjau, padarėme Sofijai pasą, kad galėtume keliauti. Taigi mūsų pirma kelionė įvyko ir pavyko puikiai. Valio!!!
Iškart po velykų išvykome į Rhodes salą Graikojoje. Skridome Ryanair'u iš kauno. Sofija skrydžio metu laikėsi visai šauniai, medalis jai už tai. Na bet ta skrydžių kompanija man taip nepatinka, kad net trūksta žodžių. Jau skrendant atgal tai burnojau ir dievagojausi, niekada nebskrisiu Ryanair'u, na ir kas, kad pigu, bet nei vietos ten yra, nei oro, o dar žmonės stumdosi, barasi... Fui...
Na bet grįžtam prie malonesnių dalykų. Graikojoje buvau pirmą kartą. Bet anokia čia Graikija. Rhodes sala nuo žemyninės Graikojos taip nutolusi, jog atrodo, kad net neturi nieko bendro su ja. O vat štai iki Turkijos, kaip sakoma, ranka paduoti. Ir išties jaučiasi saloje turkiškos kultūros, netgi labai. graikiška – turkiška kava, gyros, saldumynai, kurių prisivalgiau tiek, kad dar dabar saldu... Kas man labiausiai patiko? Be abejo geras, šviežias ir skanus maistas. Mūsų visų kelionių didžiausias malonumas yra skaniai ir įvairiai pavalgyti, paragauti tos vietos tradicinius maistus, gėrimus. Užsisakėme viešbutį su viskas įskaičiuota programa, kas, mano manymu, yra didžiasias trukdis norint pažinti kultūrą, kadangi tas "nemokamas" maistas (daug maisto) ir gėrimai kažaip užspaudžia smegeninę ir neleidžia leisti pinigų maistui. Net sakyčiau taip įsiurbia į viešbučio aplinką, kad net žmonės kojos iš jo neiškelia. Na bet mes sugebėjome pažaboti mumyse giliai glūdintį varguolį ir pietauti arba vakarieniauti, arba ir pietauti, ir vakarieniauti važiuodavime į kokį nors kitą miestelį. Kita vertus maistas viešbutyje buvo tikrai neprastas, kas mane maloniai nustebino. Ypač patiko šviežias jogurtas ir feta. Šito gėrio visada buvo daug...
Kadangi Rhodes buvome tą savaitę, kai graikai ruošėsi Velykoms, tai jų Velykų sekmadienį viešbutyje buvo kepami įdaryti ėriukai, vyko šokiai pokiai estrada. Taip pat gavome žaliai ir raudonai dažytų kiaušinių. Buvo smagu, nors prieš tai planavome važiuoti į kalnus, bet kai pamatėme virėjus kieme ruošiančius žarijas, įtarėme, kad bus kažkas smagaus. Ir buvo. Sulaukėme per pietus tų ėriukų, paragavome ir tada ramiai patraukėme į kalnus...
Kitą dieną po Velykų plaukėme į Symi salą. Ši išvyka man labiausiai patiko visoje kelionėje. Ten, Symi saloje, labai, labai gražu. Būtinai ten dar grįšiu...

Na štai ir prisigyriau apie savo kelionę. Gal kam bus naudinga, tai štai keletas mano pastebėjimų apie tai, ką verta pamatyti ir paragauti Rhodes saloje:
  1. Privalomai nueiti krantine prie menamos Koloso vartų vietos. Nieko ten įspudingo, bet privaloma, vis dėl to vienas iš 7 pasaulio stebuklų...
  2. Paklaidžioti po Rhodes senamiestį.
  3. Paragauti, ką ten paragauti, persigerti šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Jos ten nuostabios...
  4. Kavos mėgėjams būtinai paragauti graikiškos kavos, o sezono metu gerti frappe... (mes buvome prieš pat sezoną. Nešalta, bet ir ne karšta, tačiau vėjai nemaloniai stiprūs. Labai bijojau, kad neperšalčiau ir kad Sofija neperšaltų. Tai mes atsilaikėm normaliai, nors aš ir tos šaltos kavos pagerdavau, bet va Vilnius dabar "smercium vaduojasi" – angina užpuolė nejuokais, anei valgyti, anei gerti gali...).
  5. Paragauti souvlaki (kepta mėsa ant iešmo), mousaka (kažkas panašaus į lasagne, apkepas su bulvėmis, baklažanais, maltos mėsos ir bechamel padažu), šviežios žuvies ir jūros gėrybių...
  6. Desertai – vienareikšmiškai BAKLAVA!!!. Na dar kataifi (panašu į baklavą, tik iš tokių tešlos siūlų susuktas kokonas su riešutų ir medaus įdaru), jogurtas su medumi ir riešutais (šitas man labai labai gerai ėjo).

Tai tiek. Iki kito karto
JustinaR

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą