Vakar gavau siuntinį iš Tasty Fun'o. Džiūgavau, kaip mažas vaikas. Nektantriai laukiau kol užmigs mano brangenybė, kad galėčiau pasidžiaugti naujais žaisliukais: Wilton cupcake'kų dekoravimo rinkiniu, popierinėmis kepimo formelėmis, mini cupcake'kų kepimo forma ir dar keliais mielais ir – svarbiausia – praktiškais žaisliukais, kurie tikrai pravers neriant gylyn į konditerijos vandenis. Tik štai nežinau kada pavyks juos išbandyti, nes artimiausiu metu nelabai bus laiko kepti.
Šį kartą dalinuosi vėl keksiukais. Bananiniais. Ar mėgstate bananus? Aš taip. Tik mėgstu juos vienus, žalius, o ne kaip priedą prie kitų patiekalų. Na, pavyzdžiui, blynelių su bananais niekada nevalgau ir negaminu. Bet šį kartą pasidalinsiu bananinių keksiukų receptu. Labai paprasti ir lengvai pagaminami. Ir čia bananai man visai gerai suėjo. Tačiau kremo recepto šįkart neišduosiu, nes jį gaminant išeikvojau labai daug laiko ir nervų, o rezultato tokio, kokio tikėjausi, negavau. Tad kai atmušiu ranką, tuomet ir receptą parašysiu. Galiu tik parašyti pastebėjimą apie tai, kad bananai kažkaip stebuklingai gerai dera su karamele ;)
Tešlai reikės:
100 g kambario temperatūros sviesto,
150 g cukraus,
2 kiaušinių,
2 bananų (nei mažų, nei didelių),
250 g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių.
Sviestą gerai išsukti su cukrumi. Iki baltos, purios, kreminės masės. Galima šaukštu rankomis, galima elektriniu maišytuvu.
Tuomet į šią masę dėti po vieną kiaušinį kaskrt gerai išmaišant.
Nulupti bananus ir gerai sutrinti juos šakute. Sutrintus bananus sudėti į cukraus ir svieto masę.
Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Persijokite ir suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Į paruoštą keksiukų skardą su popieriniais krepšeliais dėkite po šaukštą tešlos (apie 2/3 popierinio krepšelio) ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min.
Iškeptus atvėsinkite kambario temperatūroje ir valgykite su pienu ar taip, kaip Jums patinka.
Sėkmės ir skanaus!
JustinaR
kokios saulėtos ir gražios nuotraukos!
AtsakytiPanaikinti