Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 20 d., antradienis

Pavasario lygiadienio obuolių pyragas



Pagaliau pavasaris. Nors vakar ir lijo, ir snigo, ir kruša krušo... Nežinau, ką kruša daro... Nesvarbu. Taigi su pagaliau prasidėjusiu astronominiu pavasariu ir Žemės diena!!! Ta proga išsikepiau obuolių pyragą. Kažkaip nepavasariškai (man obuolių pyragai labai rudeniški, tuomet juos kepu kaip pasiutus) bet kai orai tokie, tai suėjo puikiai su juoda arbata su pienu. Receptas paprastas. Dar nebuvo taip, kad nesigautų, tad mėginkite ir jūs. Sėkmės!

Reikės:

5 – 6 obuoloulių,

180 g kambario temperatūros sviesto

140 g cukraus,

4 kiaušinių,

200 g miltų

2 a. š. kepimo miltelių,

Žiupsnelis druskos.


  1. Sviestą gerai išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Po vieną sudėkite kiaušinius, kaskart gerai išmaišykite.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite ir suberkite į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišykite.

  3. Nuplaukite obuolius, jei norite nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išpjaukite sėklas.

  4. Kepimo skardą (šitam tešlos kiekiui tinka apvali 24 cm skersmens skarda) ištepkite svietu arba įklokite į ją kepimo popieriaus ir supilkyte tešlą. Ant tešlos sudėliokite obuolių riekeles, įspauskite jas į tešlą.

  5. Kepkite iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.

  6. Skanaus!!!

JustinaR



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą